Wortel-venkelsalade metsinaasappeldressing

Wortel-venkelsalade metsinaasappeldressing

Wortel-venkelsalade metsinaasappeldressing

Aantal personen: 4

Bereidingstijd:

Ingrediënten

400 gr wortelen
250 gr venkel
2 groene appels
100 gr Emmentaler
2 dl gezeefd versgeperst sinaasappelsap
2 eetlepels zonnebloemolie
zout, versgemalen zwarte peper
50 gr gepelde pistachenootjes
tuinkers

Bereiden

Schil de wortelen dun en rasp ze grof.
Snijd de harde nerven uit de venkel en snijd de venkel in dunne repen.
Bewaar het venkelgroen met de stelen, blancheer deze 2 minuten, spoel ze
koud af en laat ze uitlekken.
Snijd de ongeschilde appel in 4 parten en snijd die overlangs in
plakjes.
Snijd de kaas in luciferdunne reepjes.
Schep alles door elkaar.
Roer voor de dressing het sinaasappelsap met de olie, zout en peper uit en
schep dit met de salade om.
Snijd de venkelstelen in schuine ringetjes en strooi die samen met de
pistachenootjes over de salade.
Garneer met venkelgroen en wat geknipte tuinkers.
Lekker met kipfilet en volkorenbrood.
Bron/inzender: Astrid

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




KokenKoken

Toprecepten

Basisrecept pannenkoeken
Mediterrane krieltjes
Bladerdeeg met pesto en kaas
Mexicaanse burrito met kip
Courgettesoep
Luxe salade met garnalenspiesjes
Verse pastasaus uit de blender
Aziatische vega kipstukjes met sugar snaps
Worteltjes met romige dillesaus